Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ώρες και απο τα δυτικά, καθώς ένα μέτωπο βροχών-καταιγίδων θα περάσει την χώρα μας απο τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα θα είναι γενικά συντομης διάρκειας σε δυτική και κυρίως κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.  Αντίθετα, αξιόλογα ύψη βροχής θα δώσει το μέτωπο σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.  Βελτίωση του καιρού ήδη απο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε Θεσσαλία και δυτική-κεντρική Μακεδονία καθώς και τα δυτικά. Οι βροχές θα επιμείνουν σε Στερεά , ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέχρι και το απόγευμα Τρίτης. 

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και γενικά την κεντρική Μακεδονία, μέσα στην νύχτα περιμένουμε ένα σύντομο πέρασμα μπόρας ή και καταιγίδας, φαινόμενα που θα έχουν σταματήσει μέχρι και το πρωί της Τρίτης, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί εκ νέου μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία παραμένει σε ανοιξιάτικα επίπεδα, γύρω στους 15-16 βαθμούς αργά το μεσημέρι κατά τόπους. Μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. 

Στην ΑΤΤΙΚΗ ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος από τις νυχτερινές ώρες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε και ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Νέες βροχές θα απασχολήσουν τον νομό απο την νύχτα.   Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες. 

Με τοπικές συννεφιές  θα κυλίσει και η ΤΕΤΑΡΤΗ και θερμοκρασίες ευχάριστες για την εποχή. Κάποιες βροχές κυρίως στα νότια κατά περιόδους αξιόλογες εκεί.