Νέα μεταβολή αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη στην χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Τρίτη 12/11 αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά οπού και θα ενταθούν σημαντικά μέχρι τις βραδυνές ώρες.

Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία οι οποίες θα ενταθούν το βράδυ.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 5-6 μποφορ και στο Ιόνιο νότιοι 7-8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 22 στα δυτικά, από 13 έως 24 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τις βραδυνές ώρες θα σημειωθεί βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές από τις βραδυνές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

 

Την Τετάρτη 13/11 αναμένεται κακοκαιρία με βροχές κατά τόπους έντονες στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία καθώς και το Αιγαίο.

Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά στα ηπειρωτικά, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, την Ανατολική Στερεά, το Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφορ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 20 στα δυτικά, από 13 έως 19 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατουν νεφώσεις με βροχές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.