Νέα μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός με έντονα φαινόμενα κατά τόπους και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Το Σάββατο 4/4 αναμένονται βροχές στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και καταιγίδες στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία, καθώς και στην βόρεια χώρα.

Στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το βράδυ.

Ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Θεσσαλία τις βραδινές ώρες.

Χιόνια θα σημειώνονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά πάνω από τα 1000-1300 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφορ στο Βόρειο Αιγαίο και στο Νότιο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7-8 και τοπικά 9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 στα κεντρικά και βόρεια, από 7 έως 15 στα δυτικά και νότια, από 7 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 17 στα νησιά Νοτίου του Αιγαίου και από 7 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο. Στην Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 20-21 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές οι οποίες θα ενταθούν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

 

Την Κυριακή 5/4 αναμένονται τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Θεσσαλία.

Βροχές αναμένονται στα δυτικά κατά τόπους, στην βόρεια Ελλάδα, καθώς και στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τις βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη.

Χιόνια θα σημειώνονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά πάνω από τα 1100-1300 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7-8 μποφορ και τοπικά 9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 στα κεντρικά και βόρεια, από 7 έως 18 στα δυτικά και νότια, από 7 έως 13 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 17 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και από 7 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πρωινές ώρες βροχές κατά διαστήματα, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.