Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την χώρα και κυρίως τα δυτικά τμήματα με τον ερχομό της νέας εβδομάδας

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook και στο instagram, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Δευτέρα 28/9/2020

  • Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.
  • Έντονα φαινόμενα πρόσκαιρα είναι πιθανό να υπάρξουν και στην δυτική Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά.
  • Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν (εκτός από την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο) και θα επεκταθούν ανατολικά, με τοπικές βροχές στην Μακεδονία και στην Θράκη (κυρίως στην Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφορ στα πελάγη, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως ως 28 στα κεντρικά και βόρεια, από 17 έως 26 στα δυτικά, από 17 έως 29 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 21 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου (Στην Κρήτη θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς).

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμενονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

 

Τρίτη 29/9/2020

  • Στα δυτικά αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
  • Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με εξαίρεση την Θράκη οπού θα σημειώνονται τοπικές βροχές, καθώς και τα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη 4-5 μποφορ, ενώ πρός τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νότιους στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως ως 28 στα κεντρικά και βόρεια, από 17 έως 24 στα δυτικά, από 17 έως 27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 21 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου.

  • Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.
  • Στην Θεσσαλονίκη αναμενεται ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις οι οποίες είναι πιθανό να πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.