Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την νέα εβδομάδα, κυρίως στις αρχές της, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και γενικά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Πιο αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4: Συννεφιασμένος καιρός όλη την ημέρα, ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές προς το μεσημέρι έως περίπου και τα ξημερώματα της Τρίτης. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση , δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς στο κέντρο. (Πιθανότητα βροχής 95%)

ΤΡΙΤΗ 4/4 : Λίγες συννεφιές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το μεσημεράκι πρόσκαιρα αυτές θα αυξηθούν και ίσως δώσουν πρόσκαιρη μπόρα, γενικά τίποτε το αξιόλογο. (Πιθανότητα βροχής 45%) Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει και τους 19 βαθμούς.
θούν
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/4: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Προς το μεσημέρι αυτές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. (Πιθανότητα βροχής 65%) . Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 5/4: Βελτιωμένος καιρός αρχικά. Προς το μεσημέρι, τοπικά αυξημένες συννεφιές με τοπικές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. (Πιθανότητα βροχής 55%)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4: Λίγες συννεφιές και αρκετή ηλιοφάνεια. Κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας η ενίσχυση του βαρδάρη πρόσκαιρα απο το μεσημέρι και μετά γυρω στα 5 μποφόρ. (Πιθανότητα βροχής 25%)

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7-8/4: Με πολύ καλό ηλιόλουστο και ανοιξιάτικο καιρό θα κυλίσει το ΣΚ, καθώς η διαταραχή που θα μας απασχολήσει την εβδομάδα θα έχει υποχωρήσει ανατολικά. θερμοκρασίες γύρω στους 18-20 βαθμούς μέγιστες. (Πιθανότητα βροχής 2%)

* Η Δευτέρα φαίνεται η καλύτερη ημέρα για αξιόλογη βροχή στην Θεσσαλονίκη (ύψος υετού 4-5mm) καθώς η κατανομή των βροχών απο Τρίτη έως Πέμπτη θα γίνει αυστηρά ορογραφική, με την πόλη της Θεσσαλονίκης να δέχεται μόνο τοπικά φαινόμενα με την μορφή εξασθενημένης μπόρας.