ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10: Με αρκετή συννεφιά και βαρδάρη αρχικά γύρω στα 3-4 μποφόρ ξεκινά η μέρα. Μεταξύ μεσημεριού και πρώτων απογευματινών ωρών, ενδεχομένως να βρέξει πρόσκαιρα ή να εκδηλωθεί σύντομη μπόρα. Ταυτόχρονα, ο βαρδάρης κυρίως το μεσημερι και μετά, θα ενισχυθεί γύρω στα 7 με 8 μποφόρ ( στα ανοιχτά Θερμαικού και στον κάμπο όπως είπαμε οι ριπές θα ξεπεράσουν και τα 90km/h) ρίχνοντας θεαματικά την θερμοκρασία. Ενδεικτικά αναφέρεται οτι οι μέγιστες τιμές της ημέρας, θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες, οπου θα έχουμε γύρω στους 16-17 βαθμούς στο κέντρο, ενώ τις μεσημεριανές, η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 14 με περεταίρω πτώση προς το βράδυ, οπου θα αγγίξει και τους 11 ακόμη και στο κέντρο. Ο δυνατός αέρας, θα δίνει μια χειμωνιάτικη αίσθηση, αίσθηση η οποία θα συνεχιστεί και την ΚΥΡΙΑΚΗ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10: Η μέρα θα θυμίζει μάλλον μια ανεμώδη Κυριακή του Δεκέμβρη, με κρύο και αέρα, παρά την ηλιοφάνεια και την εξαιρετική ορατότητα που θα χαρίζει ο βαρδάρης. Αυτός θα φυσάει γύρω στα 7 μποφόρ το πρωί, για να εξασθενήσει μετά το μεσημέρι και να κοπάσει τελείως μέσα στην νύχτα προς ΔΕΥΤΕΡΑ.

* Παρότι η αίσθηση Χειμώνα θα είναι έντονη το επόμενο 48άωρο, μην βιαστείτε να κατεβάσετε τα χοντρά ρούχα, καθώς οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες επιστρέφουν από ΤΡΙΤΗ και μετά, με τις μέγιστες να ξαναφτάνουν τους 24-25 βαθμούς προς τα τέλη της νέας εβδομάδας! *