Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την χώρα, μέσα στην Τετάρτη. Οστόσο, αυτή θα γίνει αντιληπτή με διαφορετικούς τρόπους, αναλογα με το που βρισκόμαστε.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Αρχικά συννεφιά, η οποία γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση στα ορεινότερα τμήματα οπου εδώ θα καταγραφούν μεγάλα ύψη βροχής. Πυκνές χιονοπτώσεις πάνω απο τα 1500 περίπου μέτρα στην Ηπειρο. Στα νοτιότερα κυρίως τμήματα, θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Ισχυροί νοτιάδες, για να εξασθενήσουν μέσα στην ημέρα στρεφόμενοι σε ποιο δυτικούς.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΗ : Θαμπός καιρός, με έντονη την παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα, αραιές συννεφιές και νοτιάδες σε επίπεδο θύελλας. Πιθανές λασποψιχάλες δεν αποκλείονται , ή λασπομπόρες , στα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης. Προσοχή στους Ανέμους.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ: Κατα περιόδους αυξημένες συννεφιές υψηλών στρωμάτων, οι οποίες θα δίνουν λασποψιχάλες κυρίως στα δυτικότερα τμήματα προς την μεριά της Πίνδου. Τοπικές βροχές ή μπόρες το απόγευμα στην Θεσσαλία, στο εσωτερικό κυρίως αυτής. Πολύ ισχυροί νοτιάδες, τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Εξασθένηση τους απο το απόγευμα και μετά.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ιδιαίτερη προσοχή στους νοτιάδες, οι οποίοι θα ξεπερνούν και τα 90-100km/h μεταξύ μεσημεριού -απογεύματος. Νεφελώδης καιρός με έντονη την παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μπόρες ή σύντομες καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο, κυρίως προς τα παράκτια της Θρακης-Μακεδονιας. Εξασθένηση των ανέμων απο το βράδυ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Νεφελώδης καιρός καθώς και νοτιάδες σε επίπεδο θύελλας σε Θράκη. Στην δυτική Μακεδονία, γύρω στα 3-5 μποφόρ. Αρχικά οι συννεφιές θα δίνουν ασθενείς βροχές με έμφαση στα ανατολικά, ενώ μπόρες θα σημειώνονται σε ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευθούν στην αν.Μακεδονία και Θράκη και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής σε Κομοτηνη-Ξανθη- Δράμα και Εβρο. Εξασθένηση των φαινομένων απο το βράδυ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: Aραιές νεφώσεις. Εντονη παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα. Προς το βράδυ, μπόρες ή και σύντομες καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα. Νοτιαδες σε επιπεδο θύελλας, τοπικά έως και 9 μποφόρ.

GRG_GNΦ

[ad name=”InsidePostBanner”]