Με εξαίρεση την ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ οπου ένα ψυχρό μέτωπο θα περάσει την ΗΠΕΙΡΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ δίνοντας μπόρες, όλη η υπόλοιπη εβδομάδα ( ΤΡΙΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ) θα κυλίσει με καλό καιρό και θερμοκρασίες ευχάριστες, γύρω στους 15-19 βαθμούς κατά τόπους. Η θολούρα και η σκόνη θα υποχωρήσουν απο την ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, καθώς το μέτωπο που προανέφερα θα διώξει την υγρασία και την σκόνη του τελευταίου 36ώρου. Ετσι η διαύγεια κυρίως μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ θα είναι εντυπωσιακή, συνοδεία βοριάδων, οπου στον Θερμαικό θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 6 μποφόρ μέσα στο πρωί της ίδιας μέρας. Γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Πιθανές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Απο το ύψος της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και νοτιότερα, δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα μέσα στη βδομάδα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρωινές ομίχλες-χαμηλή νέφωση το πρωινό ΤΡΙΤΗΣ κυρίως γύρω απο τον Θερμαικό, οι οποίες όμως σύντομα θα δώσουν την θέση τους σε ηλιοφάνεια. Η άπνοια θα κυριαρχεί και την ΤΡΙΤΗ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 17 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ περιμένουμε μια ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ μεταβολή στον καιρό και αυτό μόνο τις ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ. Η μέρα θα κυλίσει γενικά με λίγα σύννεφα, τα οποία προς το απόγευμα θα αυξηθούν και θα δώσουν πέρασμα μπόρας ή πρόσκαιρης καταιγίδας, γενικά φαινόμενα μικρής διάρκειας τα οποία μέχρι το βράδυ θα έχουν δώσει την θέση τους σε ξαστεριά και βαρδάρη γύρω στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 19 βαθμούς.

Την ΠΕΜΠΤΗ θα κυριαρχεί η λιακάδα με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα, ενώ ο ΒΑΡΔΑΡΗΣ θα φτάνει και τα 6 μποφόρ μέχρι και το μεσημεράκι περίπου, για να σταματήσει προς το βράδυ και έπειτα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, γύρω στους 16 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ο καιρός παραμένει καλός με αραιές συννεφιές κατά περιόδους πυκνότερες προς το ΣΚ και την θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο. Η θαμπάδα θα μας ξαναέρθει προς την ΚΥΡΙΑΚΗ καθώς αναμένεται νέα μεταφορά σκόνης απο ΚΥΡΙΑΚΗ και έπειτα καθώς και στροφή των ανέμων σε ΝΟΤΙΑΔΕΣ.