ΔΕΥΤΕΡΑ 22/2/16: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα. Εως 20-21 οι μέγιστες στα νότια, έως 18 στην κεντρική-βόρεια χώρα. Απο το μεσημέρι και έπειτα, αραιές συννεφιές και απο τα δυτικά νοτιοδυτικά θα καλύψουν όλη την χώρα σταδιακά. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι, μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φυσάει βοριάς γύρω στα 5-6 μποφόρ. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα.

ΤΡΙΤΗ 23/2/16: Σε όλη την χώρα, αραιές συννεφιές. Αυξημένη η σχετική υγρασία με έμφαση στα ηπειρωτικά τμήματα, οπου εδώ θα σχηματιστούν πυκνές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά και από τα δυτικά οι συννεφιές θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ασθενείς τοπικές βροχές προς το βράδυ σε δυτική Μακεδονία,Ηπειρο και βόρειο Ιόνιο.  Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες μέτριους στα πελάγη. Μεταφορά σκόνης στην νότια χώρα όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στην κεντρική και βόρεια χώρα ( γυρω στους 17 βαθμούς οι μέγιστες , τοπικά και λίγο παραπάνω αν το επιτρέψει καποιο άνοιγμα στην συννεφιά ) . Στην νότια χώρα, θα ξαναπιάσουμε τους 22 βαθμούς, ενώ στην βόρεια Κρήτη, με τον νοτιά ίσως δούμε και 25-26 βαθμούς τοπικα και λίγο παραπάνω.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2/16: Mουντός και υγρός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές στην δυτική κεντρική και κυρίως βόρεια χώρα. Πυκνές τοπικά ομίχλες στα ηπειρωτικά. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ μόνο στο ανατολικό Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς. Η θερμοκρασία , με τις συννεφιές και τις βροχές θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, οπου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς στα βορειότερα τμήματα. Θα πιάσουμε και τους 18-19 στην νότια χώρα και την Κρήτη.

ΠΕΜΠΤΗ 25/2/16: Hλιοφάνεια σε όλη την χώρα με λίγες αραιές συννεφιές κατά τόπους άνευ σημασίας. Εξασθενημένοι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς, στα νοτιότερα και λίγο ψηλότερα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/16: O καιρός ξαναχαλάει και απο τα δυτικά, με νέες βροχές στα δυτικά κεντρικά και κυρίως τα βόρεια και μικρή ενίσχυση των νοτιάδων στα πελάγη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές συννεφιές απο το μεσημέρι της Δευτέρας, οι οποίες μέσα στην Τρίτη θα αυξηθούν και θα δώσουν μουντό και υγρό καιρό. Η Τετάρτη φαίνεται να δίνει και κάποιες τοπικές βροχές, για να σταματήσουν το ίδιο βράδυ. Πιθανόν νέες βροχές να μας απασχολήσουν την Παρασκευή για να ξαναβελτιωθεί ο καιρός απο το Σάββατο.  Η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αντιληπτή στην πόλη, κυρίως την Δευτέρα , οπου οι μέγιστη ίσως φτάσει και τους 19 βαθμούς.Οι συννεφιές που θα έρθουν απο την Τρίτη, δε θα αφήσουν τον υδράργυρο να ανέβει πάνω απο τους 16-17 βαθμούς τις υπόλοιπες ημέρες.

ΑΤΤΙΚΗ: Προχωρημένη άνοιξη θα θυμίζει και η νέα εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με τις μέγιστες να ξαναφτάνουν τους 22-23 βαθμούς τοπικά κυρίως την Δευτέρα-Τρίτη. Αραιές συννεφιές κατά περιόδους, οι οποίες θα πυκνώσουν απο την Τρίτη το απόγευμα, ενώ μέσα στην Τετάρτη δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα και τοπικά. Η ηλιοφάνεια επιστρέφει απο την Πέμπτη. Πιθανότητα για επίσης πρόσκαιρη μπόρα, υπάρχει και την Παρασκευή.

[ad name=”InsidePostBanner”]