Ακόμη μία εβδομάδα, με υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, αυξημένη την υγρασία αλλά και πυκνές ομίχλες κατά τόπους θα είναι η τρέχουσα. Αυτό που θα διαφοροποιησει την κατάσταση, απο την Παρασκευή έως το Σάββατο, είναι η διεύλευση ενός βαρομετρικού χαμηλού στα δυτικά της χώρας μας, το οποίο θα μας μεταφέρει σκόνη απο την Αφρική, θαμπό καιρό αλλά και κάποιες τοπικές λασποβροχές μεσα στην Παρασκευή και το Σάββατο. Η θαμπάδα αυτή, ξαναυποχωρεί απο την Κυριακή καθώς φρέσκοι δυτικοί άνεμοι θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα απο τις συννεφιές/υγρασία/σκόνη.

Η ποιο ‘ υποπτη’ μέρα για καταιγίδες, φαίνεται να είναι οι θερμές ώρες του Σαββάτου, οπότε η ανοιξιάτικη αστάθεια θα κάνει την εμφάνισή της στα κεντροβόρεια ηπειρωτικά τμήματα,δίνοντας διάσπαρτες μπόρες/καταιγίδες. Οι άνεμοι , με εξαίρεση την Παρασκευή, οπου θα ενισχυθούν απο νότιες διευθύνσεις πρόσκαιρα στα 8 μποφόρ στα πελάγη, δεν θα είναι ενισχυμένοι , ικανοί να προκαλέσουν προβλήματα.

Για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τα πρωινά μέχρι και την Πέμπτη, ενδεχομένως να εμφανίζονται πυκνές ομίχλες, μέσα στην ημέρα πάντως ο ουρανός θα καθαρίζει. Η θερμοκρασία τα μεσημέρια, θα φτάνει και τους 19-21 βαθμούς στο κέντρο της πόλης,εφόσον το επιτρέπει και η διάλυση της ομίχλης βέβαια.  Μεσα στην Πέμπτη, αραιές συννεφιές θα πυκνώνουν και απο τα δυτικά, για να δώσουν την Παρασκευή τοπικές ασθενείς λασποβροχές ή πρόσκαιρη λασποψιχάλα, γενικά άνευ σημασίας φαινόμενα. Το Σάββατο, δείχνει αρκετά ευνοικό για να δώσει μεσημεριανή μπόρα ή σύντομη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά.Αυτή η μέρα, θα είναι και η μοναδική οπου υπάρχει πιθανότητα για καλή βροχή στην περιοχή γενικότερα, το επόμενο διάστημα. Απο την Κυριακή πάντως, ο καιρός ξανακαθαρίζει και η θερμοκρασία δείχνει να πέρνει την ανιούσα. Σε γενικές γραμμές, δεν φαίνονται βροχές αξιόλογου χαρακτήρα, τουλάχιστον μέχρι τις 15 του μήνα.

Στην ΑΤΤΙΚΗ, ο καιρός θα ” θαμπώσει” προς την Πέμπτη και την Παρασκευή, με παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα, συννεφιές μεσαίων στρωμάτων, που μέσα στην Παρασκευή θα πρέπει να δώσουν τοπικές λασποβροχές, γενικά φαινόμενα άνευ σημασίας και εδώ. Συντομη μπόρα στα γύρω κυρίως ορεινά , τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, ενώ απο την Κυριακή, επανέρχεται η λιακάδα, με ένα βοριαδάκι γύρω στα 4 μποφόρ. Η ανομβρία θα συνεχιστεί, καθώς δεν φαίνονται καθόλου βροχές στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα. Απεναντίας, εκεί στις 13-15, φαίνεται μια καλοκαιρινής υφής θερμή εισβολή, ικανή να ανεβάσει τον υδράργυρο ακόμη και στους 27-28 βαθμούς.

[ad name=”InsidePostBanner”]