Τυπικός καλοκαιρινός καιρός θα χαρακτηρίζει την νέα εβδομάδα σε όλη την χώρα. Πλήρης ηλιοφάνεια , αιθρία, απουσία αστάθειας ακόμη και στα βουνά καθώς και θερμοκρασίες γύρω στους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως από την ΤΕΤΑΡΤΗ και έπειτα. Η θερμοκρασία πάντως θα αρχίσει να πέρνει και πάλι την ανηφόρα σταδιακά από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και έπειτα, σε καμία περίπτωση όμως σε επίπεδα με τα αντίστοιχα των προηγουμένων 24ωρων.
Η μοναδική παραφωνία θα είναι το πρωινό της ΤΕΤΑΡΤΗΣ στα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ και κυρίως Ευβοια-Σποράδες, οπου εδώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν πρωινού τύπου μπόρες ή και μεμονομένες καταιγίδες, φαινόμενα που αν εμφανιστούν, θα σταματήσουν γρήγορα προς το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γενικότερα, ο ηλιόλουστος καιρός διατηρείται και αυτή την εβδομάδα – ίσως στην Χαλκιδική κάποιες συννεφιές κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο πρωινό της ΤΕΤΑΡΤΗΣ – με την θερμοκρασία σε τυπικές καλοκαιρινές τιμές, των 30-32 βαθμών τα μεσημέρια στα ηπειρωτικά, 28-29 στα παράκτια. Και εδώ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τα τέλη , κυρίως από το ΣΑΒΒΑΤΟ και έπειτα.