Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην ΚΥΡΙΑΚΗ, με κύριο χαρακτηριστικό την υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που μας ταλαιπώρησαν το τελευταίο 10ήμερο τουλάχιστον. Η υποχώρηση αυτή θα γίνει με ενισχυμένους βοριάδες και κάποια φαινόμενα αστάθειας στην βόρεια χώρα, κυρίως τα ορεινά τμήματα.
Στο ΙΟΝΙΟ και την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΕΡΜΑΙΚΟ μέχρι και ΣΠΟΡΑΔΕΣ ισχυροί ΒΔ άνεμοι, τοπικά οι ριπές τους θα ξεπερνούν και τα 60Km/h . Σταδιακά οι βοριάδες αυτοί θα επεκταθούν και στο ΑΙΓΑΙΟ. Οι βοριάδες αυτοί, θα κρατήσουν και ηλιόλουστα τα ηπειρωτικά τμήματα από το ύψος της ανατολικής Μακεδονίας και δυτικότερα, οπου δεν θα υπάρξει κανένα θέμα από πλευράς φαινομένων.
Κατα την διάρκεια της ημέρας, από το ύψος του εσωτερικού της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, από τις περιοχές δηλαδή οπου δεν επιρεάζονται από τον βαρδάρη που θα φυσάει ισχυρός μέσα στην μέρα, μέχρι περίπου και την ΘΡΑΚΗ, συνθήκες αστάθειας, θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες μικρής γενικά διάρκειας, ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τμήματα. ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ίσως επιρεαστούν και τα παράκτια τμήματα της ανατολικής Χαλκιδικής-Ασπροβάλτα κτλ μέσα στο μεσημεράκι, φαινόμενα τα οποία θα έχουν μικρή διάρκεια και θα σταματήσουν ήδη προς το απόγευμα. Κανένα πρόβλημα σε γενικές γραμμές δηλαδή σε όσους θα βρίσκεστε στις θάλασσες, ενώ και οι άνεμοι σε αυτά τα τμήματα θα είναι εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στα βόρεια και τους 33 στα νοτιότερα τμήματα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Με λιακάδα θα κυλίσει η μέρα στην πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τις ακτές Θερμαικού όπως και της κεντρικής και δυτικής ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Προς το μεσημεράκι, θα δούμε να αναπτύσονται τα χαρακτηριστικά όμορφα λευκά κατακόρυφα νέφη, πίσω από Χορτιάτη και γενικά στην ορεινή ζώνη και εσωτερικό του νομού, τα οποία εκεί θα αφήσουν διάσπαρτες μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Μικρή πιθανότητα αυτά τα φαινόμενα να επιρεάσουν και την ανατολική ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ καθώς και το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΔΙ το μεσημεράκι. Απο το απόγευμα πάντως, ο καιρός θα καθαρίσει οριστικά.

20841686_10213421457027687_427621841_o