Γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή σε αρκετές περιοχές.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος σε όλη την χώρα με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-4 και τοπικά 5 μποφορ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 στα βόρεια, από 12 έως 24 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 11 έως 20 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

 

Το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές περιοχές.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφορ και στα σταδιακά στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 στα βόρεια, από 13 έως 24 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 12 έως 22 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

 

Την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, και το ανατολικό Αιγαίο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφορ, ενώ στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5-6 μποφορ και σταδιακά μέσα στο το βράδυ και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 στα βόρεια, από 13 έως 24 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 12 έως 20 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν βροχές κατά διαστήματα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.