Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τόσο την Τρίτη όσο και την Πρωτομαγιά, ωστόσο θα υπάρχουν περιοχές στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά οπού θα δεχτούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες.

Αναλυτικά, την Τρίτη 30/04 θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, και συγκεκριμένα τη Δυτική Πελοπόννησο και Δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες στα ηπειρωτικότερα και ορεινότερα κυρίως τμήματα της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφορ και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 24 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 11 έως 20 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

 

Την Τετάρτη 01/05, από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, την Πελοπόννησο, καθώς και τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφορ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 23 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 11 έως 19 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά οπού είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.