Περιορίζονται στο Ανατολικό Αιγαίο και σε ορισμένα δυτικά τμήματα οι βροχές και οι καταιγίδες τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής πρός το Σάββατο

Αναλυτικά, μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται και στην Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στο Ανατολικό Αιγαίο, κυρίως στα βόρεια Δωδεκάνησα.

Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί παντού μέσα στις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά 6 μποφορ στα πελάγη. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 5-6 μποφορ. Σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, από 13 έως 26 στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 18 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

 

Κυριακή 6/10

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, καθώς και στην δυτική Ελλάδα (Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο). Μετά το μεσημέρι βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και πιθανώς την Ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφορ και αργότερα από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, από 13 έως 26 στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και από 18 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.