Παρακάτω, θα κάνουμε μια πρώτη προσεγγιση του καιρού που θα επικρατήσει στην χώρα μας, έως και τα τέλη της Μ.Εβδομάδας. Τα δεδομένα – παρότι σχετικά μακριά- φαίνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες, οπότε αυτό μας δίνει την ευχέρεια να μιλήσουμε για αρκετά καλές πιθανότητες πλέον μέχρι και τον καιρό του Πάσχα.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ: Ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές, κατά περιόδους πυκνότερες. Μέσα στην ημέρα, οι συννεφιές αυτές θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια παντού. Αργά το απόγευμα, περιορισμένη αστάθεια στην Ηπειρο – Δυτική Μακεδονια – ορεινή Θεσσαλία, θα δώσει διάσπαρτες μπόρες ή μεμονωμένες μικρής έκτασης καταιγίδες. Καλός ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 25 βαθμούς τοπικά. Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αραιές συννεφιές, πυκνότερες το πρωί με ηλιοφάνεια αργότερα. Απνοια θα κυριαρχεί. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς στην πόλη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ: Αστατος ο καιρός στην Ηπειρο, την Θεσσαλία και την Μακεδονία-Θράκη, οπου εδώ η ηλιοφάνεια θα δώσει την θέση της σε συννεφιες αστάθειας προς το μεσημέρι, δίνοντας διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες στα τμήματα αυτά. Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα, παρότι θα συννεφιάσει κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας, η πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μπόρες στα βουνά, είναι μικρή. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Διατηρούνται οι νοτιάδες στα πελάγη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η μέρα θα κυλίσει με τοπικές συννεφιές. Μεταξύ μεσημεριού και κυρίως προς το απόγευμα, αυτές θα δώσουν μπόρες ή και καταιγίδα στο εσωτερικό κυρίως του νομού. Αυξημένη πάντως η πιθανότητα, πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα να επηρρεάσει για λίγο και την πόλη απο τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, όχι πάνω απο 20-21 βαθμούς. Απνοια θα κυριαρχεί.

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ: Αραιές συννεφιές, κυρίως στην νότια χώρα. Ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα τμήματα. Τοπικές συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας, θα δώσουν και πάλι σύντομες μπόρες, αυτή την φορά όμως στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας. Προς το απόγευμα, μπόρες ή τοπικές καταιγίδες θα απασχολήσουν την Ηπειρο-νησιά Β.Ιονίου. Συνεχίζονται οι νοτιάδες στα 4-5 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Απνοια-θαλάσσια αύρα θα επικρατήσει. 

Μ.ΤΡΙΤΗ: Στην δυτική χώρα, κυρίως στα βορειότερα τμήματα με έμφαση στην Ηπειρο – βόρειο Ιόνιο, άστατος καιρός με διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Αξιόλογα ύψη βροχής στα ορεινότερα τμήματα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κυρίως στα βόρεια οπου εδώ, τις θερμές ώρες της ημέρας, ίσως βρέξει πρόσκαιρα. Ενισχύονται οι δυτικοί άνεμοι στα πελάγη αλλά και σε ξηρά, έως 7 μποφόρ τοπικά. Θερμοκρασία σε πτώση στην δυτική χώρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Λίγες τοπικές συννεφιές, περισότερες προς το μεσημέρι, οπου πιθανόν να βρέξει πρόσκαιρα. Απο το απόγευμα ο καιρός θα καθαρίσει. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Απνοια θα κυριαρχεί στην πόλη, ελαφρύ ΝΔ ρεύμα στον Θερμαικό. 

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Σε αυτό το διάστημα ο καιρός βελτιώνεται παντού, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Αραιές συννεφιές, ενδεχομένως να μας επισκεφθούν εκ νέου την Κυριακή του Πάσχα, άνευ όμως σημασίας. Γενικά, δεν φαίνονται πουθενά βροχές και οι μετακινήσεις θα γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα απο πλευράς καιρού, είτε σε ξηρά είτε σε θάλασσα, καθώς οι άνεμοι θα είναι παντού εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Με πολύ καλό καιρό θα κυλίσουν οι μέρες του Πάσχα, ενώ η Ανάσταση, θα γίνει σε όλο τον νομό με ξαστεριά και θερμοκρασίες γύρω στους 17 βαθμούς εκείνη την ώρα. Εξασθενημένοι άνεμοι, γενικά άπνοια θα κυριαρχεί παντού. Η Κυριακή του Πάσχα αλλά και οι επόμενες ημέρες, θα κυλίσουν επίσης με καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας.

[ad name=”InsidePostBanner”]