Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σταδιακά όμως θα επιδεινωθεί από το 2ο μισό της Κυριακής.

Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο στην Θράκη θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο μεταβλητοί ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 23 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 11 έως 24 στα δυτικά. Στα νησιά θα φτάσει τους 21 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά καλός, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν τις βραδυνές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ, οι οποίοι σταδιακά θα φτάσουν τα 6 μποφορ στο Αιγαίο και τα 7-8 τοπικά στο Ιόνιο μέχρι το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 στα βόρεια, από 12 έως 23 στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 22 στα δυτικά. Στα νησιά θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν σταδιακά και το απόγευμα θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.