Θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Σάββατο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες κυρίως πρωϊνές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την Ανατολική και Νότια Θεσσαλία καθώς και την Κεντρική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφορ και στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά 8-9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, από 21 έως 33 στα δυτικά και νότια, και από 20 έως 30 στα ανατολικά. Στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 23 έως 26 βαθμούς. Στο ανατολικό Αιγαίο και στην νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-7 και τοπικά 8 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το πρωί θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις σε όλη την χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφορ και στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά 8-9 μποφορ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, από 21 έως 33 στα δυτικά και νότια. Στα ανατολικά θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο από 23 έως 26 βαθμούς (στα ανατολικά και στην Κρήτη εώς 32 βαθμούς τοπικά).

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες6-7 και τοπικά 8 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.