Με άκρως καλοκαιρινό καιρό θα κυλίσει το τριήμερο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλές για την εποχή τιμές φτάνοντας τα επίπεδα καύσωνα, ιδιαίτερα το Σάββατο. Η ηλιοφάνεια θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, με λίγες μόνο αραιές συννεφιές κατά διαστήματα, άνευ σημασίας. Μεταβλητοί, ασθενείς οι άνεμοι, θαλάσσια αύρα στα παράκτια τμήματα τις θερμές ώρες, η οποία θα κρατάει τη θερμοκρασία σε πιο ευχάριστες τιμές.

Στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο θα είναι ιδιαίτερα ζεστό με τις θερμοκρασίες να φτάνουν και τους 38 με 39 βαθμούς στο εσωτερικό του νομού, μακριά από τις ακτές. Στα παράκτια τμήματα, λόγω της θαλάσσιας αύρας η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς με αυξημένη όμως την υγρασία. Η ζέστη θα παραμένει αισθητή και τα βράδια καθώς η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω απο τους 25 βαθμούς μέσα στην πόλη.

Στη Χαλκιδική θα κυλίσει επίσης με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο αραιές συννεφιές, μεταβλητούς, ασθενείς ανέμους, οι οποίοι θα δίνουν τη θέση τους σε θαλάσσια αύρα τα μεσημέρια. Η αύρα αυτή δεν θα αφήνει τον υδράργυρο να άνεβει πάνω από τους 33-34 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία της θάλασσας για το τριήμερο θα βρίσκεται στους 24 βαθμούς.

Και η επόμενη εβδομάδα θα κυλίσει με πολύ ζεστό καιρό, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς από την Τρίτη και μετά. Δηλαδή από τα επίπεδα καύσωνα θα πάμε σε επίπεδα πολύ έντονης ζέστης. Υπάρχουν ενδείξεις για άστατο καιρό προς τα τέλη της.

DSC_0272-2

[ad name=”InsidePostBanner”]