Με καλοκαιρινό καιρό θα κυλίσει το τριήμερο στην νότια χώρα, οπου η ηλιοφάνεια γενικά θα κυριαρχεί. Εξαίρεση αποτελει η Κυριακή, οπου ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές καταιγίδες με έμφαση σε Ευβοια και ορεινά υπολοίπων περιοχών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην βόρεια χώρα, ( Ηπειρο-Μακεδονια-Θρακη) οπου σε αυτά τα τμήματα ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος, σε περιοχές όμως ηπειρωτικές. Ας δούμε αναλυτικά και την κατανομή των φαινομένων μέρα με την μέρα, μέσα από τους χάρτες καταιγίδων. Με κίτρινο χρώμα, καλύπτονται οι περιοχές οπου θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, μάλιστα η πιθανότητα αυτές να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις είναι αυξημένη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/6: H μέρα θα κυλίσει ηλιόλουστη και πολύ ζεστή στο σύνολο της χώρας. Όμως, τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, ο καιρός θα γίνει άστατος στην ορεινη Θεσσαλια-ορεινή Ηπειρο και την δυτική-κεντρική Μακεδονία. Σε αυτές τις περιοχές, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, πιθανόν μάλιστα να συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους ή και χαλαζοπτώσεις. ΠΙΘΑΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καλός και ζεστός ο καιρός μέχρι το μεσημέρι νωρίς το απόγευμα. Προς το βράδυ, θα πρέπει να μας απασχολήσει καταιγίδα ( μόνο στην Θεσσαλονικη και κυρίως στα δυτικότερα τμήματα) προερχόμενη από τα Πιέρια. Στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ο καιρός θα παραμείνει καλός.
ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1123

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6: Γενικεύεται η αστάθεια στην ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΟΡΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Ετσι εδω, το μεσημερι και το απόγευμα, θα εκδηλωθουν τοπικα ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ Η ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. Το καλο ειναι οτι τα παρακτια τμηματα, οπου ενδιαφέρει και τους περισότερους, θα μείνουν ανεπιρέαστα, με την λιακάδα να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Εδω οι καταιγιδες θα ερθουν απο ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Μεχρι όμως τότε, θα είναι μια τυπική καλοκαιρινή ημέρα!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Στην Θεσσαλονικη η μερα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα τα οποία σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μπόρες-τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο εσωτερικό του νομού. ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ καταιγίδα θα απασχολήσει και την Θεσσαλονίκη, προερχόμενη από Ολυμπο-Πιερία. ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος, μόνο στα ορεινά τμήματα ( Χολομόντα ) θα σημειωθούν μπόρες. Εδω ο καιρός θα χαλάσει την νύχτα με τοπικές μπόρες.
ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1121

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/6: Κορύφωση της αστάθειας. Η Κυριακή θα είναι η μέρα με τα περισότερα και τα πλέον γενικευμένα φαινόμενα. Σε όλη την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ο καιρός θα είναι ήδη από το πρωί ιδιαίτερα άστατος, με μπόρες-καταιγίδες τοπικά ισχυρές, το πρωί στα παράκτια-θαλάσσια τμήματα και το μεσημέρι στα ηπειρωτικά Μακεδονιας-Ηπειρου και Θεσσαλίας. Πρωινού τύπου καταιγίδες ίσως σημειωθούν και σε ΣΠΟΡΑΔΕΣ-ΠΗΛΙΟ-ΕΥΒΟΙΑ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η Κυριακή θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, δηλαδή αυξημένες κατά τόπους συννεφιές και διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές. Σχετικά γρήγορα πάντως, ο καιρός θα φτιάξει στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ με την λιακάδα να κυριαρχεί, ενώ η αστάθεια θα περιοριστεί στα ηπειρωτικά τμήματα και την Θεσσαλονίκη.
ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1120

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ, δειχνει να κυλάει με καταπληκτικό καιρό παντού, καλοκαιρινό χωρίς φαινόμενα, με εξαίρεση ορεινά τμήματα Μακεδονίας-Θεσσαλίας.