Μετά την ιδιαίτερης έντασης κακοκαιρία που σημειώθηκε σε περιοχές της χώρας μας, ο καιρός βελτιώθηκε. Πόσο θα διαρκέσει όμως αυτή η βελτίωση και πότε να περιμένουμε νέα μεταβολή;

 

Ο καιρός πλέον έχει βελτιωθεί στο σύνολο της χώρας και η θερμοκρασία το επόμενο τετραήμερο θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 34-36°C σε πεδινές περιοχές μακρυά από τη θάλασσα και τους 28-31°C σε παράκτια τμήματα. Μοναδική παραφωνία οι βορειάδες στα πελάγη, οι οποίοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο ανοιχτά του Ιονίου και τα 7-8 (τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο και τα 9 μποφόρ, δηλαδή εντάσεις που ενδέχεται να ξεπερνούν τα 75Km/h).

 

Νέα μεταβολή του καιρού δεν αποκλείεται μέσα στο διήμερο 15-16/8/2020, οπότε μία νέα διαταραχή από τα βορειοανατολικά ενδέχεται να επηρεάσει αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια και άλλα κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας μας με βροχές και καταιγίδες (για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για ακραίες κατάστάσεις). Η μεταβολή αυτή με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία έχει πιθανότητα >60% να επαληθευτεί, και εφόσον συμβεί ενδέχεται να διαρκέσει από 2 έως 4 ημέρες συνολικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι κατά διαστήματα στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις όλο το επόμενο δεκαήμερο.

 

Για νεότερα σχετικά με την εξέλιξη αυτής της κατάστασης ακολουθήστε μας σε facebook, instagram και youtube.

 

Δείτε επίσης την εκτίμηση της ομάδας μας στις αρχές Αυγούστου για την κακοκαιρία που πέρασε: Αύγουστος με χαρακτηριστικά Μαϊου – Ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο (χάρτης)