Σάββατο 17/2/2018
Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πιο πολλές μετά το απόγευμα στα δυτικά της χώρας και τη Μακεδονία.
Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο, βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στα νοτιότερα τμήματα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα ηπειρωτικά από 5°C έως 12°C (σε κλειστά πεδινά τμήματα νωρίς το πρωί θα πέσει και στους 2-3°C), στα δυτικά και νοτιότερα παράκτια από 9°C έως 15°C.

 

Κυριακή 18/2/2018
Νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν αρχικά στα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι και στα νησιωτικά και θαλάσσια τμήματα. Προς αργά το βράδυ δεν αποκλείονται κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές στα δυτικά τμήματα και τη δυτική Μακεδονία και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές άνω των 1200-1400μ.
Άνεμοι: στο κεντροβόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ, στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε πιο δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Καθαρά Δευτέρα 19/2/2018
Νεφώσεις με βροχές αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, και σταδιακά στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν μετά το απόγευμα και κυρίως προς αργά το βράδυ στα ανατολικά των προαναφερθείσων περιοχών. Κάποιες ασθενείς βροχές δεν αποκλείονται και σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, κεντροανατολική Μακεδονία αλλά και Κρήτη. Τα φαινόμενα εδώ ωστόσο θα έχουν ορογραφικό κυρίως χαρακτήρα (και ως εκ τούτου θα σημειώνονται κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειότερα τμήματα άνω των 900μ., στα κεντρικά άνω των 1000-1100μ., στην Πελοπόννησο άνω των 1200-1300μ και στην Κρήτη άνω των 1500μ.
Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια τμήματα ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα νότιοι-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες.

Να σημειωθεί ότι η προγνωσιμότητα για τον καιρό της καθαράς Δευτέρας είναι σχετικά μειωμένη. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν νεότερες ειδοποιήσεις σε περίπτωση αλλαγής των προγνωστικών στοιχείων.

 

Αττική
Μέσα στο Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει γενικά αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν μέσα στην Κυριακή. Ωστόσο μέσα στη Δευτέρα αναμένονται οι νεφώσεις να αυξηθούν και να σημειωθούν βροχές προς το μεσημέρι αρχικά στα δυτικότερα και βόρεια τμήματα του νομού. Μέσα στο απόγευμα-βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να γενικευτούν σε όλο το νομό.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα ανατολικότερα το Σάββατο. Σε σημαντική εξασθένηση μέσα στην Κυριακή. Εκ νέου ενίσχυση μέσα στη Δευτέρα έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9°C έως 14°C.

 

Θεσσαλονίκη
Αίθριος ο καιρός, με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν μέσα στην Κυριακή. Τη Δευτέρα αναμένονται ασθενείς και τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νομού.
Άνεμοι
: μεταβλητοί ασθενείς και μέσα στη Δευτέρα από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία
: από 6°C έως 12°C (οι ελάχιστες τιμές σε μικρή σταδιακή άνοδο μέχρι τη Δευτέρα).

 

Πάτρα
Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες την Κυριακή θα αυξηθούν. Μέτά το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται προσκαιρες ασθενεις εως μετριας εντασης βροχες
Άνεμοι
: από δυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Μέσα στη Δευτέρα θα στραφούν σε ανατολικού έως 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία
: από 9°C έως 16°C (την Κυριακή και τη Δευτέρα οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 12-13°C).

 

Ξάνθη
Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι αυξημένες, χωρίς ωστόσο να εκδηλώνονται φαινόμενα.
Άνεμοι
:  κατά βάση βορειανατολικοί  4-6 μποφόρ το Σάββατο και την Δευτέρα και 2-4 μποφορ την Κυριακή. 
Θερμοκρασία
: από 5°C έως 13°C (τη Δευτέρα οι ελάχιστες τιμές θα κυμαίνονται γύρω στους 7°C).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.