Τις τελευταίες μέρες έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως σε περιοχές της βόρειας εξαιτίας του “φαινομένου της Μαύρης Θάλασσας”.

 

Στην δορυφορική εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η κατάσταση που επικρατούσε στις 8/2/2020 το μεσημέρι. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι περνώντας πάνω από τη Μαύρη θάλασσα εμπλουτίζονται σε υδρατμούς. Στη συνέχεια, λόγω της τυρβώδους ροής τόσο πάνω από τη θάλασσα (λόγω της ιδιαίτερα ισχυρής επιφανειακής ροής, αλλά κυρίως πάνω από την ακτογραμμή που συναντούν, ακολουθούν ανοδική πορεία και νεφοποιούνται με αποτέλεσμα να δημιουργούν ισχυρές μπόρες χιονιού στις προσήνεμες κυρίως περιοχές.

 

 

Εντυπωσιακά βίντεο έχουν κατακλύσει το youtube από τις χιονοπτώσεις στη νότια ακτογραμμή της Μαύρης θάλασσας. Παράλληλα, λόγω του σφοδρού αυτού ψυχρού κύματος, η θερμοκρασία σε πολλά ορεινά τμήματα υποχώρησε και κάτω από τους -20°C.

 

 

Παράλληλα, κάμερα κατέγραψε ανεμοστρόβιλο στις ακτές της Μαύρης θάλασσας (κατά πολλούς υδροστρόβιλο). Ωστόσο δεν αναφέρεται η ακριβής τοποθεσία που σημειώθηκε το φαινόμενο.

 

Τέλος, χιονοπτώσεις σημειω΄θηκαν κα ιστα κεντρικότερα της Τουρκίας. Το επόμενο βίντεο (σε ανάλυση 4Κ) είναι από τον πόλη της Άγκυρας: