Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο με τοπικές βροχές τόσο στα ηπειρωτικά όσο και στα θαλάσσια τμήματα.

Αύριο Παρασκευή τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση την Στερεά, την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, αλλά και το κεντρικό-ανατολικό Αιγαίο, ενώ όμοιο θα είναι το σκηνικό στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα πεδινότερα τμήματα οι βροχές θα είναι τοπικού χαρακτήρα και ο καιρός σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-6 μποφορ στο Αιγαίο, και έως 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 στα βόρεια, από 9 έως 20 στα κεντρικά και από 9 έως 19 στα νότια ηπειρωτικά. Στα δυτικά θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς και στα νησιά από 15 έως 18 (Στην Κρήτη θα φτάσει τους 21)

Στην Αττική θα σημειώνονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

 

Το Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειώνονται τις πρωϊνές ώρες στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και τοπικές καταιγίδες στο κεντρικό, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα γίνει άστατος με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα οι βροχές θα επηρεάζουν και πεδινά τμήματα κατά τόπους, ιδιαίτερα στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-6 μποφορ στο Αιγαίο, και έως 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 στα βόρεια και κεντρικά τμήματα και από 9 έως 19 στα νότια ηπειρωτικά. Στα δυτικά θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς και στα νησιά από 15 έως 18 (Στην Κρήτη θα φτάσει τους 22)

Στην Αττική θα σημειώνονται βροχές κατά περιόδους τις πρωϊνές ώρες, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.