Βροχές αύριο Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και θα είναι γενικά εξασθενημένα.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 18/4 βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και πιθανόν να συνοδεύονται απο χαλάζι. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο καθώς και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ, με ενίσχυση στα 7 μποφορ το απόγευμα τοπικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στα βόρεια, από 9 έως 17 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και από 8 έως 20 στα δυτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 18.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι τοπικά έντονα στα δυτικότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

 

Την Παρασκευή 19/4 τοπικές βροχές ασθενούς έντασης θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, νότια και ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οπού και θα ενταθούν πρός το βράδυ.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι τοπικά έντονα στα δυτικότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 6-7 και σταδιακά έως 8 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά, από 9 έως 17 στα κεντρικά και νότια, και από 9 έως 16 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 17.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.