Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα διασχίσει από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ την χώρα μας, απο τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ετσι θα προκαλέσει συνθήκες έντονης αστάθειας, με τοπικά αξιόλογες καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής ή και χαλάζι. ΧΑΡΤΗΣ:
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ: Εδώ η μέρα ( ΚΥΡΙΑΚΗ) θα ξεκινήσει με λίγα μόνο σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι ( και στα θαλάσσια τμήματα την νύχτα ) θα πρεπει να υπάρξουν συνθήκες αστάθειας, δίνοντας διάσπαρτες μπόρες ή και μεμονομένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα είναι τοπικά.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ: Σε αυτά τα τμήματα, οι μπόρες και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι περίπου της ΚΥΡΙΑΚΗΣ μέχρι το βράδυ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ενδεχομένως να έχουν ένταση, να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, πιθανόν μεγάλα ύψη βροχής ή και χαλαζόπτωση.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ: Σε αυτές τις περιοχές, θα παρατηρηθούν τα ποιο οργανωμένα κύτταρα καταιγίδων με μεγάλη διάρκεια ζωής τα οποία θα είναι ικανά να δώσουν πολύ μεγάλα ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις. ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΠΙΡΕΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΚΥΡΙΑΚΗ ξεκινάει με λίγες μόνο συννεφιές και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το μεσημέρι, ο καιρός θα καταστεί άστατος, με ανάπυξη καταιγίδων αρχικά στην γύρω ορεινή ζώνη και το εσωτερικό του νομού οπου πιθανόν τα φαινόμενα να είναι έντονα. Το απόγευμα θα πρέπει να επιρεαστεί και η πόλη από μπόρες ή και καταιγίδα. Βελτίωση το βράδυ.

ΑΤΤΙΚΗ: Η θέση της διαταραχής δείχνει πολύ καλή για να δώσει στον νομό, τοπικά ΙΣΧΥΡΕΣ καταιγίδες από αργά το απόγευμα προς τις νυχτερινές ώρες. Μεγάλα ύψη βροχής και πιθανά μικροπροβλήματα από συσσώρευση υδάτων στην πόλη δεν αποκλείονται.