Σε όλη τη χωρά νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν σταδιακά από τα δυτικά μέσα στη Δευτέρα (8/1) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.


Το διήμερο 8-9/1 αναμένονται αυξημένες κατά διαστήματα νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμέονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Μεγάλη η πιθανότητα για σχηματισμό ομιχλών ή συνθήκες περιορισμένης ορατότητες στα ανατολικά ηπειρωτικά (κυρίως δηλαδή ανατολικότερα της Πίνδου), αλλα και στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ βραδινών και πρώτων πρωινών ωρών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες (δείτε την ανακοίνωσή μας εδώ). Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα ανοιχτά του Ιονίου έως 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς. Σταδιακά προς το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14-16°C, ενώ στα νότια της Πελοποννήσου και τη βόρεια Κρήτη ίσως αγγίξει και τους 17-18°C τοπικά. Οι ελάχιστες στα ηπειρωτικά δεν θα πέσουν κάτω από τους 3-5°C, ενώ στα παράκτια θα κυμανθούν στους 9-12°C.

Στις 10/1 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και των Κυκλάδων. Από αργά το βράδυ και μετά αναμένονται βροχές στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά στην Πελοπόννησο και την Κρήτη με τάση ενίσχυσης. Προς το βράδυ δεν αποκλείονται πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά άνω των 1500μ. Η ορατότητα τοπικά τις πρωινές ώρες θα είναι και πάλι περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 9-11°C το μεσημέρι και τους 14-15°C στα υπόλοιπα δυτικά και νότια.