Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εκ νέου πτώση την Δευτέρα

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Κυριακή 31/5 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα, καθώς και στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη κατά τόπους.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά, με έμφαση στα δυτικά, την βόρεια Πελοπόννησο, την Μακεδονία και την Θράκη.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία με έμφαση στα παράκτια, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στο Ιόνιο κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 21 στα δυτικά και νότια, από 12 έως 23 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Την Δευτέρα 1/6 αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου (κυρίως στα ανατολικά), και κατά τόπους στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Χαλκιδική, την παράκτια Ανατολική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, την Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ στο Ιόνιο, έως 3-4 μποφορ στα βόρεια και δυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφορ στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 23 στα δυτικά και νότια, από 12 έως 25 στα ανατολικά ηπειρωτικά, και από 15 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν πρόσκαιρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.