Βροχές και καταιγίδες σε αρκετά τμήματα της χώρας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Παρασκευή 8/11 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά.

Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί στα ανατολικά και νότια τμήματα, για να παραμείνει άστατος στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του κεντρικού, ανατολικού και βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά, την Πελοπόννησο και την Ανατολική Μακεδονία.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφορ με σταδιακή εξασθένηση και στο Ιόνιο δυτικοί 5-6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 21 στα δυτικά, από 13 έως 23 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

 

Το Σάββατο 9/11 αναμένεται αρχικά βελτιωμένος καιρός με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα Δωδεκάνησα οπού θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, το Ιόνιο και την δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά τις βραδυνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφορ και στο Αιγαίο 5-6 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 12 έως 20 στα δυτικά, από 13 έως 22 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατουν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατουν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.