Βροχές θα επικρατήσουν την Δευτέρα και την Τρίτη σε πολλά τμήματα της χώρας και με έμφαση στα βορειοδυτικά.

Την Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά, την βορειοδυτική Θεσσαλία, τα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την Δυτική Μακεδονία, και τμήματα της Στερεάς. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα εναλάσσεται με διαστήματα βελτίωσης και τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5-6 μποφορ και στα πελάγη τοπικά έως 7

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς στα βόρεια, κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 13 έως 22 στα δυτικά, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 24

Στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

 

Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες και θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα βορειοδυτικότερα τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και στα πελάγη τοπικά έως 6

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς στα βόρεια και τα κεντρικά, από 13 έως 23 στα ανατολικά και νότια, από 13 έως 20 στα δυτικά, ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 25

Στην Αττική θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις απογευματινές/βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.