Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας με λίγες τοπικές βροχές οι οποίες θα απασχολούν κυρίως τα ορεινά είναι το χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Επίσης θα υπάρχει μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά, την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός στην χώρα, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στα ορεινότερα τμήματα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ ενδεχομένως αυτές να επηρεάσουν και τα ανατολικά ηπειρωτικά γενικότερα.

Την Μεγάλη Παρασκευή οι βροχές θα είναι λίγο πιο γενικευμένες στις ορεινότερες περιοχές, ενώ και πάλι θα επηρεαστούν τοπικά περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τις πρωϊνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων 4-5 μποφορ έως 6 στα νοτιότερα, στρεφόμενοι σε βορειοανατολικούς στο Αιγαίο την Μ. Παρασκευή εντάσεως 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Μ. Πέμπτη από 10 έως 23 βαθμούς στα βόρεια, από 11 έως 24 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, και από 11 έως 25 στα δυτικά και νότια. Στα νησιά θα φτάσει τοπικά τους 24.

Την Μ. Παρασκευή θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς στα βόρεια, από 12 έως 25 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, και από 12 έως 28 στα δυτικά και νότια. Στα νησιά θα φτάσει τοπικά τους 24.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικές βροχές ασθενούς έντασης είναι πιθανό να σημειωθούν την Μ. Πέμπτη και τις πρωϊνές ώρες της Μ. Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς την Μ. Πέμπτη, για να φτάσει τους 25 την Μ. Παρασκευή.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς την Μ. Πέμπτη, για να φτάσει τους 24 την Μ. Παρασκευή.