Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά, και μέσα στη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στα νοτιότερα οι βροχές θα είναι περιορισμένες και μικρής διάρκειας και υα αφορούν τα ορεινότερα τμήματα.

Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Τις βραδυνές ώρες της Τρίτης και απο τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τόπους και θα επηρεάσουν σταδιακά και μέχρι το πρωί της Τρίτης τις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Μέσα στην Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφορ, για να εξασθενήσουν από την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Τρίτη από 8 έως 17 βαθμούς στα βόρεια, από 9 έως 20 στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, και από 9 έως 23 στα δυτικά και νότια. Στα νησιά θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλα τα τμήματα, φτάνοντας τους 22 στα βόρεια, τους 23 στα κεντρικά και τους 25-26 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά θα φτάσει τους 22 βαθμούς.

Στην Αττική θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας πρός την Τρίτη. Βελτιωμένος θα είναι γενικά ο καιρός το υπόλοιπο διάστημα της Τρίτης και της Τετάρτης με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς την Τρίτη, για να φτάσει τους 23 την Τετάρτη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας και τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης. Μέσα στην Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος με διαστήματα βελτίωσης ωστόσο τα φαινόμενα θα γενικευτούν πρός τις βραδυνές ώρες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς την Τρίτη, ενώ θα φτάσει τους 20 την Τετάρτη.