Λίγες νεφώσεις που γρήγορα μέσα στην Τρίτη και από τα δυτικά θα αυξηθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους ισχυρές αρχικά στα δυτικά. Μετά το μεσημέρι σταδιακά οι βροχές θα επεκταθούν και σε περιοχές  ανατολικότερα του άξονα της Πίνδου (Θεσσαλία, Μακεδονία και προς το βράδυ Θράκη και βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο). Μάλιστα δεν αποκλείεται στο Θρακικό και τα παράκτια της Θράκης τα φαινόμενα να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από κάποια ηλεκτρικά φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά άνω των 1000μ (πρόσκαιρα στα βόρεια άνω των 800μ).
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, ενώ θα επεκταθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης. Ωστόσο μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με διαστήματα ηλιοφάνειας, πλην των περιοχών δυτικότερα της Πίνδου, αλλα και του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου θα συνεχιστούν εξασθενημένα. Από αργά το βράδυ αναμένεται εκ νέου μεταβολή του καιρού απο τα δυτικά με βροχές, αλλά και χιόνια πιθανότατα σε χαμηλά υψόμετρα στη βορειοδυτική χώρα (για αυτή τη μεταβολή του καιρού παρακαλούμε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για νεότερα δελτία).
Άνεμοι: στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στη Μακεδονία και τη Θράκη από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Μέσα στην Τετάρτη θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς πρόσκαιρα στα νότια θαλάσσια τμήματα έως 8 μποφόρ με σταδιακή αλλά πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά από 4°C έως 12°C (στο βόρειο Έβρο δεν αποκλείονται και θερμοκρασίες κοντά στους 0°C), ενώ στα νοτιότερα τμήματα από 6°C έως 15-16°C. Σε μικρή άνοδο την Τετάρτη κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Αττική: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες μέσα στην Τρίτη θα αυξηθούν. Προς το βράδυ δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού, οι οποίες όμως γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί για να παραμείνει έτσι καθόλη τη διάρκεια της Τετάρτης. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ σταδιακά στρεφόμενοι σε δυτικούς μέσα στην Τετάρτη με την ίδια ένταση (σταδιακά ωστόσο θα εξασθενήσουν μέσα στη μέρα). Η θερμοκρασία από 8°C έως 14°C.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες μέσα στην Τρίτη θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν παροδικές ασθενείς βρχοχές. Προς το βράδυ της Τρίτης και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να ενταθούν. Μέσα στο πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα βελτιωθεί με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς την Τετάρτη, οι οποίοι θα εξασθενήσουν μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 6°C έως 11-12°C.

 

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να βλέπετε σε πρώτο χρόνο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας μέσω του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών και καμερών που έχει εγκαταστήσει η ομάδα του NorthMeteo:

Χάρτες Θερμοκρασίας

Χάρτες Υετού

Χάρτες τρέχουσας ραγδαιότητας Υετού

Λίστα μετεωρολογικών σταθμών δικτύου NorthMeteo

Live κάμερες

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.