Σύστημα χαμηλων πιέσεων που δημιουργήθηκε το πρωί της Κυριακής (21/01) νότια των Άλπεων θα οργανωθεί και θα κινηθεί γρήγορα προς την Ελλάδα μεταβάλλοντας τον καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χωρα. Πιο συγκεκριμένα ήδη από αργά το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα, οι οποίες προς τα μεσάνυχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία από τα 300-500μ, στην κεντρική Μακεδονία πάνω από τα 700-900μ και στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά πάνω από τα 900-1100μ. Ο καιρός προς τις πρωινές ώρες αναμένεται να βελτιωθεί στα ηπειρωτικά, ενώ η κύρια δραστηριότητα πλέον θα εντοπίζεται στο Αιγαίο με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά του τμήματα. Στην Κρήτη αναμένονται κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200-1400μ. Ο καιρός προς το απόγευμα-βράδυ θα βελτιωθεί και εδώ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 8 και τοπικά 9 μποφόρ (ιδιαιτέρως τις πρώτες πρωινές ώρες), στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Προς το βράδυ θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στα βόρεια 2…10°C, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά 3…13°C και στα νότια παράκτια και νησιωτικά τμήματα 6…16°C.

 

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού προς τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με βροχές που πρόσκαιρα ίσως ενταθούν. Χιονοπτώσεις αναμένονται από τις παρυφές του χωριού στο Χορτιάτη και ψηλότερα (ενδεικτικά άνω των 700μ.). Ο καιρός μέχρι το πρωί θα έχει βελτιωθεί και θα επικρατήσεις ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: Σταδιακά βορειοδυτικοί μετά τα μεσάνυχτα που θα αγγίξουν και τα 7 μποφόρ (50-70km/h).

Θερμοκρασία: 3…7°C

 

Αττική

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρό και στην Αττική με βροχές (πρόσκαιρα ίσως ενταθούν) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες, οπότε και σταδιακά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα άνω των 900-1000μ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, οι οποίοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς προς το μεσημέρι φτάνοντας πρόσκαιρα τα 5-6 μποφόρ (35-45km/h).

Θερμοκρασία: 7…13°C

 

Μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε σε πρώτο χρόνο τις συνθήκες του καιρού μέσω των χαρτών θερμοκρασίας, αθροιστικού υετού και ραγδαιότητας, αλλά και μέσω του δικτύου των σταθμών μας.