Διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας στα βορειοδυτικά της χώρας που θα κινηθεί ανατολικότερα αναμένεται να δημιουργήσει ανεμολογική σύγκλιση (ΒΔ-ΒΑ ανέμων) κατά μήκος του άξονα ανατολική Θεσσαλία-Εύβοια η οποία θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Βροχές κατά βάση ασθενούς χαρακτήρα θα σημειώνονται ήδη από σήμερα το απόγευμα σε περιοχές της νότιας Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τμήματα της Πελοποννήσου. Ασθενής χιονοπτώσεις/νιφαδοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινά τμήματα του εσωτερικού της νότιας Μακεδονίας, αλλά και στα ανατολικότερα του νομού Σερρών και δυτικότερα του νομού Δράμας. Ασθενείς χιονοπτώσεις επίσης θα σημειωθούν κατά μήκος της Πίνδου, στα νοτιότερά της τμήματα, αλλά και στα υπολοιπα τμήματα της ανατολικής Στερεάς άνω των 300 περίπου μέτρων, όπου εδώ ίσως σημειώνονται και με έως μέτρια ένταση. Στην Πελοπόννησο πιθανές χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν τμήματα άνω των 400-600μ, ενώ στην Κρήτη αναμένονται κάποιες βροχές κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νησιού, οι οποίες θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις άνω των 800μ.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και ανατολικά υποχωρώντας νωρίς το πρωί στους 0-2°C στα βόρεια και στους 4-7°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα. Προς το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 5-9° στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 11-13°C στα υπόλοιπα δυτικά και νότια τμήματα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 8-9 μποφόρ (70-90km/h) τοπικά.

 

Αττική

Κατά τις βραδυνές ώρες θα υπάρξουν ασθενή φαινόμενα στα βόρεια και βόρειοδυτικά του νομού με τις χιονοπτώσεις στις περιοχές αυτές να φτάνουν μέχρι και τα 300 μέτρα (μικρή πιθανότητα για παροδικές νιφαδοπτωσεις στα υπερβόρεια προάστεια). Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 8-9°C ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας .

 

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανές νιφαδοπτώσεις έως ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Πιθανές νιφαδοπτώσεις δεν αποκλείονται και στα ανατολικά και νότια πρόάστια της πόλεις. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στους 2°C, φτάνοντας τους 7° το μεσημέρι.

 

ATTIKH: Ενισχυμένοι ΒΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ κατά τόπους, ενώ το κρύο θα είναι έντονο. Νεφελώδης κατά διαστήματα ο ουρανός, με την ποιο συμπαγή νέφωση στα περίξ του αστικού ιστού και τα ΒΔκότερα τμήματα. Ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις περίπου πάνω από τα 300m ( νιφαδοπτώσεις και χαμηλότερα θα παρατηρηθούν άνευ σημασίας). Τα ”αξιολογότερα” φαινόμενα θα σημειωθούν στα ΒΔ του νομού. Ο καιρός θα αρχίσει να καθαρίζει από τις απογευματινές και έπειτα ώρες.