Τρίτη 6/2/2018

Συνθήκες: Γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες στη Μακεδονία και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές και ασθενείς βροχές στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών αυτών, άνευ σημασίας.
Άνεμοι: στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, στο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε πιο ανατολικούς-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά κοντά στους 4-6°C και στα παράκτια στους 7-11°C (οι υψηλότερες τιμές στα νοτιότερα τμήματα), ενώ το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αγαίο θα φτάσει τους 11-13°C και στα υπόλοιπα δυτικά και νότια τους 15-17°C.

 

Τετάρτη 7/2/2018

Συνθήκες: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα με βροχές, ενδεχομένως πρόσκαιρα ισχυρές, από το πρωί στα νότια και ανατολικά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα μεταφερθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και προς το απόγευμα στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα παρουσιάζουν ασθενή έως μέτρια ένταση. Προς το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και δεν αποκλείονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις άνω των 1700-1900μ.
Άνεμοι: από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στα νότιότερα θαλάσσια τμήματα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, πλην των δυτικών της Πελοποννήσου και των βορείων της Κρήτης, όπου ενδέχεται το μεσημέρι να αγγίξει και τους 19-20°C.

 

Το διήμερο στις δύο μεγάλες πόλεις

Αττική: Αίθριος ο καιρός την Τρίτη, ωστόσο από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα αρχίζει να συννεφιάζει για να σημειωθούν κάποιες ασθενείς κατά βάση βροχές κυρίως στη γύρω ορεινή-ημιορεινή ζώνη. Ο καιρός θα βελτιωθεί προς το απόγευμα.  Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ, οι οποία σταδιακά θα στραφούν προς το απόγευμα της Τρίτης σε νοτιοανατολικούς 3-4 και στα ανατολικότερα παράκτια τμήματα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6°C έως 12°C, σε μικρή άνοδο την Τετάρτη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, οι οποίες μετά το μεσημέρι της Τετάρτης ενδέχεται να δώσουν κάποιες παροδικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς και την Τετάρτη έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6°C έως 11°C.

 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε βλέπετε την καιρική ανάλυση του NorthMeteo για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.