Πέμπτη 8/1/2018

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές (κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη), οι οποίες μέσα στο πρωί θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και το βόρειο Ιόνιο βροχές κατά διαστήματα, οι οποίες θα σταματήσουν προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν. Να σημειωθεί ότι οι όποιες βροχές θα συνοδεύονται από αφρικανική σκόνη, ενώ και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη εξαιτίας του φαινομένου (μεταφορά αφρικανικής σκόνης).
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη έως 4-5 μποφόρ, οι οποί σταδιακά θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά θα αγγίξει τους 15-17°C, στα δυτικά έως 12-13°C. Νωρίς το πρωί δεν θα υποχωρήσει κάτω από τους 6-8°C σε όλη τη χώρα.

 

Παρασκευή 9/1/2018

Από το ύψος του άξονα Στερεά Ελλάδα-βόρειο Αιγαίο και νοτιότερα αυξημένες νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι πρώτα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και σταδιακά μέχρι το βράδυ στο υπόλοιπο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Να σημειωθεί ότι οι όποιες βροχές θα συνοδεύονται από αφρικανική σκόνη. Στις υπόλοιπες βορειότερες περιοχές λίγες μόνο νεφώσεις, ωστόσο είναι πιθανό δεν αποκλείεται η ορατότητα να είναι περιορισμένη εξαιτίας μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς, οι οποίοι προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς που γρήγορα θα ενισχυθούν στο νότιο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Αττική: Περιορισμένη ορατότητα εξαιτίας μεταφοράς σκόνης από την Αφρική αλλά και λίγες νεφώσεις, οι οποίες μέσα στην Πέμπτη θα αυξηθούν και προς το βράδυ δεν αποκλείονται ασθενείς παροδικές βροχές στη δυτική και βόρεια ορεινή/ημιορεινή ζώνη.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ που προς την Πέμπτη θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 9°C έως 16°C, σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες την Παρασκευή.

Θεσσαλονίκη: Βροχές συνοδεία αφρικανικής σκόνης τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο ενδέχεται η ορατότητα να παραμείνει περιορισμένη εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Ο καιρός θα παραμείνει βελτιωμένος και την Παρασκευή, ωστό αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 2-3 μποφόρ που προς την Πέμπτη θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 8°C έως 12°C.

 

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με ισχυρές βροχές και χιόνια. Ενημερώσεις θα υπάρξουν σε νεότερα δελτία μας.