Πέμπτη 15/2/2018
Αρχικά νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, ενώ καταιγίδες δεν αποκλείονται στα νοτιότερα του Ιονίου. Ο καιρός στις περιοχές αυτές θα βελτιωθεί σταδικά μετά το μεσημέρι. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα μεταφερθουν σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και αργότερα στα νοτιότερα και δυτικότερα τμήματα της Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο.  Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείονται και ηλεκτρικά φαινόμενα κυρίως στην έναρξη των φαινομένων. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη μόνο λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο άνω των 500μ (στη δυτική Θεσσαλία ίσως και άνω των 300-400μ ), στην Ανατολική Θεσσαλία πάνω από τα 600-700μ στην συνέχεια και λίγο χαμηλότερα , στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια άνω των 800-1000μ και στην Κρήτη άνω των 1200μ.
Άνεμοι: στα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 5 μποφόρ. Στο Iόνιο έως 6-7 μποφόρ στα ανοιχτά. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα κεντρικά και βόρεια από 2°C έως 11°C, στα νότια από 6°C έως 13°C.

 

Παρασκευή 16/2/2018
Μέσα στην Παρασκευή τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενούν προς το μεσημέρι και θα περιορίζονται στη βόρεια (κυρίως) Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα επιμέινουν μέχρι το τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις. Για τα υψόμετρα χιονόπτωσης ισχύει ότι και για την Πέμπτη (όπου θα υπάρχουν φαινόμενα), ενώ δεν αποκλείεται στην Κρήτη χιονοπτώσεις να σημειωθούν και άνω των 1000μ.
Άνεμοι: από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο 6-7 και τοπικά στα νοτιότερα τμήματα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο στα βόρεια και δυτικά φτάνοντας τους 13 και 15°C αντίστοιχα. Θα διατηρηθεί η ψύχρα στα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως 9-11°C.

 

Αττική: Την Πέμπτη νεφώσεις με βροχές ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσα στο πρωί δεν αποκλείεται να σημειωθεί καταιγίδα συνοδευόμενη πιθανώς από μεμονωμένα ηλεκτρικά φαινόμενα. Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και θα εξασθενήσουν. Προς το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, καθώς μετά τα μεσάνυχτα και μέσα στην Παρασκευή με τοπικές ασθενείς βροχές, πιο έντονες στα δυτικότερα και βόρεια τμήματα του νομού. Ουσιαστική βελτίωση αναμένεται μετά το μεσημέρι της Παρασκευής. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ίσως σημειωθούν στην Πάρνηθα άνω των 1000μ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ το πρωί. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους αρχικά ασθενείς και μέσα στην Παρασκευή 5-6 μποφόρ με τάση εξασθένηση ξανά προς το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 8°C έως 12°C.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι, οι οποίες πρόσκαιρα ενταθούν προς το απόγευμα. Παράλληλα δεν αποκλείονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Χορτιάτη άνω των 900μ περίπου  ( πρόσκαιρα ίσως και χαμηλότερα ).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ στρεφόμενοι σε πιο βόρειους-βορειοδυτικούς προς το βράδυ με την ίδια ένταση, αλλά και τάση εξασθένησης μέσα στην Παρασκευή.
Θερμοκρασία: από 5°C έως 9°C, την Παρασκευή έως 11°C.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.