Σύντομης φύσης μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην ΚΥΡΙΑΚΗ, οπου θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο το μεσημέρι-απόγευμα, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Μεγάλα ύψη βροχής με την μορφή ισχυρών καταιγίδων φαίνεται να δέχεται και πάλι η ΘΕΣΣΑΛΙΑ και η δυτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, πρόσκαιρα και τμήματα της κεντρικής.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η Κυριακή θα ξεκινήσει ήδη από τις πρωινές ώρες με κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά, ενώ πιθανόν να σημειώνονται και διάσπαρτες μπόρες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, μεγαλύτερα στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Το περασμα της διαταραχής θα γίνει περίπου προς τις μεσημεριανές ώρες πάνω απο τις περιοχές, έτσι και σε αυτό το διάστημα η αστάθεια θα ενταθεί και θα δώσει γενικευμένες βροχές ή και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές, σε όλα τα τμήματα, απο Χαλκιδική ( πόδια) μέχρι και Θεσσαλονίκη. Υποχώρηση των φαινομένων από τις απογευμαιτνές και έπειτα ώρες, ενώ η νέα εβδομάδα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό και σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας! Στην ΠΟΛΗ της Θεσσαλονικης, ο καιρός θα κυλίσει άστατος ήδη από το πρωί με διάσπαρτες μπόρες αρχικά, οι οποίες μεταξύ προμεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών θα γενικευθούν και θα εκδηλωθεί και καταιγίδα.Απο το απόγευμα ο καιρός θα καθαρίσει.
Μετριασμένος ο κίνδυνος χαλαζοπτώσεων αυτή την φορά.
ATTIKH: Πολύ άστατος ο καιρός και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, παροδικές νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες, θα δώσουν την θέση τους σε γενικευμένες αναπτύξεις καταιγίδων οι οποίες θα επιρεάσουν και την Αθήνα προς το απογευματάκι.Πιθανόν εδώ τα φαινόμενα να έχουν και ένταση. Προς το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να σπάει και η αστάθεια να περιορίζεται.