Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Τετάρτη 19/2 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα πυκνώσουν.

Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και στην Δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 στα κεντρικά και βόρεια , από 7 έως 15 στα δυτικά και νότια, από 6 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

 

Την Πέμπτη 20/2 αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι και στα νότια ηπειρωτικά.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και θα περιοριστούν σταδιακά στην Χαλκιδική, την Θράκη, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και θα επεκταθούν στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και στο Αιγαίο.

Χιόνια θα σημειώνονται πάνω από τα 900-1000 μέτρα στα βόρεια, πρόσκαιρα και χαμηλότερα στην Δυτική Μακεδονία, πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στην Θεσσαλία, και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στην Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4-5 και σταδιακά 6 και τοπικά 7 μποφορ στο βόρειο Αιγαίο, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6-7 μποφορ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 στα κεντρικά και βόρεια , από 7 έως 14 στα δυτικά και νότια, από 5 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και από το απόγευμα βόρειοι 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές κυρίως ώρες, ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και σταδιακά βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς.