Με βροχές, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσει η Τσικνοπέμπτη

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Πέμπτη 20/2 αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι και στα νότια ηπειρωτικά.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και θα περιοριστούν σταδιακά στην Χαλκιδική, την Θράκη, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και θα επεκταθούν στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και στο Αιγαίο.

Χιόνια θα σημειώνονται πάνω από τα 900-1000 μέτρα στα βόρεια, πρόσκαιρα και χαμηλότερα στην Δυτική Μακεδονία, πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στην Θεσσαλία, και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στην Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4-5 και σταδιακά 6 και τοπικά 7 μποφορ στο βόρειο Αιγαίο, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6-7 μποφορ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 στα κεντρικά και βόρεια , από 7 έως 14 στα δυτικά και νότια, από 5 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 8 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και από το απόγευμα βόρειοι 4-5 και τοπικά 6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις πρωινές κυρίως ώρες, ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ και σταδιακά βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

 

Την Παρασκευή 21/2 αναμένονται τις πρωινές ώρες βροχές στις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια τοπικά και την Κρήτη.

Πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών υπάρχει στην Νότια Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4-5 και σταδιακά 6 και τοπικά 7 μποφορ στο βόρειο Αιγαίο, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6-7 μποφορ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 στα κεντρικά και βόρεια , από 4 έως 14 στα δυτικά και νότια, από 4 έως 15 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 7 έως 13 στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.