Για ακόμη μια φορά, διάφορα μπλογκ/σαιτ , που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν την οικονομικό κέρδος, προβάινουν σε μια άνευ προηγουμένου κίτρινη ” ενημέρωση” ωστε να κερδίσουν όσα περισότερα < κλικ> γίνεται. Τελικοί αποδέκτες, όλοι εσείς, που πέφτετε θύματα ακραίας παραπληροφόρησης, αλλά και η ίδια η Επιστήμη της Μετεωρολογίας, η οποία βιάζεται συστηματικά απο αυτή την ομάδα ατόμων, οπου μεθοδευμένα ανα καιρούς, βγάζουν < προγνώσεις> για τις οποίες δεν έχουν την παραμικρή ένδειξη επαλήθευσης των λεγομένων τους. Και δεν θα μπορούσαν άλλωστε, καθώς πρόκειται για μικροέμπορους ψευδών ειδήσεων που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο.

Το NORTHMETEO, στα πλαίσια της δικής σας ενημέρωσης, οφείλει να σας ενημερώσει οτι

Δεν υφίσταται ασφαλή πρόγνωση ( να είναι δηλαδή επιχειρησιακά χρήσιμη ) σε διάστημα πάνω απο 7 ημέρες. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οπου η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ‘ δυσκολεύει’, οπως η ακριβής θέση ενός βαρομετρικού χαμηλού, υψομετρα χιονόπτωσης κτλ, το διάστημα αυτό, ενδέχεται να είναι ακόμη και 24-48 ώρες!!

Σαν συνέπεια των ανωτέρω, οποιαδήποτε ιστοσελίδα/μπλογκ βλέπετε να κάνει πρόβλεψη για διαστήματα..20 ημερών μπροστά, σας συνιστούμε να την προσπερνάτε αδιάφορα, η να την διαβάζετε με την ίδια βαρύτητα, όπως διαβάζετε τα ζώδια στην τελευταία σελίδα του περιοδικού.

Ολα αυτά, τα γράφω, διότι  μετά την απόλυτα < επιτυχημένη > τους πρόβλεψη για Κατεψυγμένα Παγετωνικά Χριστούγεννα ( τελικά είχαμε τα θερμότερα Χριστούγεννα ever) , οι ίδιοι κύκλοι παραπληροφόρησης, έρχονται τώρα να προβλέψουν για Πολικό Ψυχος το Πασχα, σκορπόντας τον πανικό, δύχως λόγο και κυρίως, χωρίς να έχουν την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ των γραφόμενών τους.

Σήμερα, 6 Απριλίου, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη, για το τι καιρό θα έχουμε τις ημέρες του Πάσχα. Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο, ανοίκει στις παραπάνω κατηγορίες.

Παρακαλώ θερμά, όσοι ενδιαφέρεστε να απομονωθούν αυτά τα φαινόμενα κίτρινης ενημέρωσης να κοινοποιήσετε το παρόν άρθρο, προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου.