Κατώπιν αυξημένου ενδιαφέροντος, πάμε να ρίξουμε μια πρώτη, ΓΕΝΙΚΗ ματιά χωρίς φυσικά λεπτομέριες ( λογω χρονικής απόστασης ) για το πως θα κυλίσει σε μέσες άκρες ο καιρός στην χώρα μας απο 26 έως 30/10.

Η προγνωστικη περιοδος, θα χωριστεί σε 2 καιρικές .. ταχύτητες. Το πρώτο μισό της, θα είναι αρκετά ζεστό έως ανοιξιάτικο στην ΝΟΤΙΑ κυρίως χώρα, με τις θερμοκρασίες εκεί σε επίπεδα των 23-24 βαθμών, τοπικά και ψηλότερα. Απο το ύψος του Βόλου και γενικά της Θεσσαλίας και βορειότερα, θα επιμείνουν οι συννεφιές αλλά και ομίχλες, με την θερμοκρασία να διατηρείται σε επίπεδα των 16-18 βαθμών εξ αιτίας της συννεφιάς. ΔΕΝ αναμένονται βροχές μέχρι και την 26η του μήνα, με εξαίρεση τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και ανατολικής Θεσσαλίας, οπου εδώ οι κατά διαστήματα αυξημένες συννεφιές, ίσως δίνουν ένα ψιλόβροχο.

Η 26η Οκτωβρη, θα κυλίσει οπως δείχνει με ΄καλό καιρό απο άποψη βροχών, ενώ στην νότια χώρα οι συνθήκες θα είναι μάλλον Ανοιξιάτικες με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες γύρω στους 24-25 βαθμούς.

Απο την 27η του μηνα και απο τα βορεια, ο καιρος δειχνει να ξαναλλάζει, με πτώση θερμοκρασίας καθώς και βροχές.  Η ΤΑΣΗ του καιρού για 28-29 θέλει γενικά ψυχρό καιρό, συννεφιασμένο με βροχές. Θα δούμε και σε επόμενα δελτία, το κατα πόσο αυτό το σενάριο θα κυριαρχήσει ή όχι.