Ο Donald Trump κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Λουιζιάνα, καθώς η τροπική καταιγίδα που σχηματίστηκε χτες στον Κόλπο του Μεξικού, πλησιάζει την ξηρά.

Η τροπική καταιγίδα Barry “μαζεύει” ταχύτητα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού τις τελευταίες ημέρες. Οι αξιωματούχοι λένε ότι οι σταθερές ταχύτητες του ανέμου έχουν αυξηθεί στα 80 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να φθάσουν ακόμα στην ισχύ του τυφώνα μέχρι να φτάσει στην ξηρά.

Ο Μπάρι αναμένεται να φέρει ισχυρές καταιγίδες στην πόλη της Νέας Ορλεάνης η οποία έχει έρθει ήδη αντιμέτωπη με βροχοπτώσεις και πλημμύρες. 

Εκφράζονται ακόμη φόβοι για υπερχήληση του Ποταμού του Μισισπή, καθώς η πρόβλεψη κάνει λόγο για περίπου 25-50 εκατοστά βροχής σε όλη την πολιτεία. 

Τη χορήγηση κονδυλίων έχει προαναγγείλει ο Τραμπ με στόχο την αντιμετώπιση των καταστροφών που θα προκαλέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία λέει ότι η καταιγίδα συνεχίζει να προχωρά με ταχύτητες 5 μιλίων την ώρα προς Λουιζιάνα, στην οποία θα φτάσει αργά το βράδυ της Παρασκευής ή νωρίς το Σάββατο, πριν αποδυναμωθεί πάνω από την κοιλάδα του Μισισιπή.

Αξιωματούχοι διέταξαν χιλιάδες κατοίκους από περιοχές χωρίς υψομετρική διαφορά από το επίπεδο της θάλασσας, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όμως η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, ΛαΤόγια Καντρέλ δεν έχει διατάξει πλήρη εκκένωση, καθώς προς το παρόν δεν πρόκειται για τυφώνα κατηγορίας 3.

Οι κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες να προμηθευτούν πόσιμο νερό και ξηρά τροφή, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Η ανακοίνωση του Τραμπ για κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρόκειται να καταστήσει διαθέσιμα τα αποθέματα του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, σε όσους έχουν ανάγκη