Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με έντονες βροχές και καταιγίδες σε πολλά τμήματα της χώρας

 

Μπορείτε να ακολουθείτε το γκρουπ μας στο facebook, αλλά και το κανάλι μας στο youtube όπου αναμένεται συνεχής ενημέρωση με πλούσιο φωτο-βιντεο-ρεπορτάζ.

 

Την Πέμπτη 31/10 αναμένονται βροχές στα περισσότερα ηπειρωτικά από τις πρωινές ώρες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν στο βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και στα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, στην Θεσσαλία, στην Στερεά και στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4-5 μποφορ με εξασθένηση, στα ανατολικά μεταβλητοί 3-4 μποφορ στα ηπειρωτικά και ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-6 μποφορ στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 13 έως 22 στα δυτικά, από 13 έως 18 στα κεντρικά, από 14 έως 22 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές οι οποίες το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές οι οποίες κατά τόπους τις πρωινές ώρες θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς.

 

Την Παρασκευή 1/11 τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές στην Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και στην βόρεια Στερεά.

Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Μετά το μεσημέρι βροχές θα σημειώνονται κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο, στα δυτικά και στο Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφορ στα ηπειρωτικά και βορειοανατολικοί 6-7 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 13 έως 22 στα δυτικά, από 14 έως 20 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική θα επικρατούν νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-5 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς.