Η Τροχαία ενημερώνει τους οδηγούς που θα κινηθούν προς την Πάρνηθα, ενώ σε αρκετά σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι υποχρεωτικές για την κίνηση των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

 

 

Πυκνό χιόνι πέφτει, από τα ξημερώματα, τόσο στο κεντρικό, όσο και στο ανατολικό Πήλιο, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως στα Καλά Νερά, ενώ από τη σφοδρή χιονόπτωση έκλεισε για σήμερα και το Χιονοδρομικό Κέντρο. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από την Πορταριά και πάνω, ενώ το ύψος του χιονιού έχει φθάσει το ένα μέτρο στα Χάνια. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, αφού αποχιονίζονται συνεχώς από 6 οχήματα που ρίχνουν και αλάτι, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, στο τμήμα από Αλυκόπετρα μέχρι και Καράβωμα. Χιόνι πέφτει και στο ανατολικό Πήλιο και στα λευκά έχουν ντυθεί η Ζαγορά, το Πουρί, η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές, ενώ τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές έμειναν κλειστά. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν κατάφεραν να φθάσουν σήμερα λόγω του χιονιού σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επέστρεψαν στον Βόλο. Στα ορεινά του Αλμυρού το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 30 εκατοστά στην Ανάβρα, αλλά ο δρόμος αποχιονίζεται και παραμένει ανοιχτός. Στον Βόλο βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι έντονο και η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 8 το πρωί ήταν μόλις στους 3 βαθμούς.

 

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες χιονίζει στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο δρόμο από Λαμία προς Δομοκό. Η χιονόπτωση ξεκινάει από το 10ο χλμ μέχρι και το 17ο περίπου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Από νωρίς στους δρόμους έχουν πιάσει δουλειά οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας. Χιόνι πέφτει επίσης και στο δρόμο προς Μπράλο από το Σκαμνό και πάνω, χωρίς επίσης να υπάρχει μέχρι στιγμής το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία. Κανένα πρόβλημα και στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, όπου έχουμε ασθενή χιονόπτωση από τον Τυμφρηστό και πάνω. Ομαλά επίσης διεξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό.

 

Πηγές: Dikaiologitika , thetoc, protothema