Μια πολύ σοβαρή αλλαγή στον καιρό, περιμένουμε την τελευταία εβδομάδα του 2016, καθώς η..σιβηρία, είναι τελικά αποφασισμένη να μετακομίσει το επόμενο διάστημα πάνω απο την χώρα μας. Γι αυτή την κακοκαιρία, κάναμε λόγο αρκετές ημέρες πριν, καθώς πολλά δεδομένα , έδιναν αυτό το κύμα ψύχους ακριβώς πάνω στην χώρα μας.  ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: 

– Oσοι έχετε προγραμματίσει να μετακινηθείτε στα νησιά του Αιγαίου το διάστημα 28- 31/12 , να έχετε υπόψην σας οτι ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα και απαγορευτικά στις αναχωρήσεις των πλοίων. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα επίπεδα Θύελλας το παραπάνω διάστημα ( 10-11 μποφόρ) .

– Οσοι κινηθείτε οδικώς προς την ΕΥΒΟΙΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ , επίσης το διάστημα 28/12 μέχρι και  1/1  να έχετε μαζί σας αλυσίδες και να ενημερώνεστε απο την Τροχαία για την κατάσταση του  επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο θέλετε να χρησημοποιήσετε καθώς σε αυτά τα τμήματα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ 29/12.  

– ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12  πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε δυτική Μακεδονία, αλλά το ψύχος που θα επικρατεί θα είναι αρκετό ωστε αυτές να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα σε κάποια τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής ( παγετός). Εδώ πάντως, απο το ίδιο βράδυ ο καιρός θα καθαρίσει αλλά ο παγετός θα είναι ΙΣΧΥΡΟΣ. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ στο σύνολο της χώρας ο παγετός θα είναι ΙΣΧΥΡΟΣ και η αλλαγή του χρόνου θα γίνει σε όλη την χώρα με θερμοκρασίες υπό του μηδενώς. 

 

****ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ****