Μια εξαιρετικά βροχερή Τετάρτη-Πέμπτη, περιμένει το σύνολο της χώρας μας, με έμφαση στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παράλληλα, πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της Θεσαλίας-Μακεδονιας και Ηπειρου, με έμφαση αυτά της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Στα ορεινά των τμημάτων αυτων, δεν αποκλείεται να πέσουν έως και 50cm ( η και λιγο παραπάνω) φρέσκου χιονιού σε υψόμετρα άνω των 500-600 περίπου μέτρων. Θα χιονίζει και χαμηλότερα  με χιονοστρώσεις ειδικά στην δυτική Θεσσαλία αλλά οι αξιόλογες χιονοστρώσεις θα εντοπίζονται γενικά από αυτά τα υψόμετρα και πάνω οπου οι θερμοκρασίες θα είναι ιδανικές για ποιοτικό στρώσιμο. Ανασα ζωής για όλα τα χιονοδρομικά, Περτούλι, Ελατοχώρι,  Σελι, 3-5 Πηγάδια, Καιμάκτσαλαν οπου φαίνεται να ευνοούνται ιδιαίτερα. 

Πυκνές χιονοπτώσεις και στην δυτική Μακεδονία μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΡΩΙ ΠΕΜΠΤΗΣ με αξιόλογες χιονοστρώσεις. 

Τα ΠΕΔΙΝΑ η ημιπεδινά τμήματα που θα δεχθούν χιονοπτώσεις μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ είναι το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας ( στις περιοχές με επιδραση του βαρδάρη όπως το Κιλκίς, θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στην Πέμπτη) όπως επίσης όλα τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οπου μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ θα χιονίζει ακόμη και στις πόλεις των τμημάτων αυτών κατά περιόδους ( Ξανθη Κομοτηνή Δραμα θα δεχθούν για κάποιες ώρες πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στην Πέμπτη).  

Απο πλευράς ΑΝΕΜΩΝ, προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ οπου εδώ από την τετάρτη το βράδυ έως την Πέμπτη το πρωί, ο ανατολικός άνεμος ενδεχομένως να ξεπερνάει και τα 8 μποφόρ κατά τόπους, προκαλόντας μικροπροβλήματα. Εξασθένησή του απο το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Αρκετά μεγάλα ύψη βροχής θα δεχθεί η Πιερία-Ημαθία και η Πέλλα στα πεδινά τμήματα, τα οποία όπως είπαμε ποιο πάνω, θα μετατρέπονται σε πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ. 

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, μέχρι και το ΞΗΜΕΡΩΜΑ  της Πέμπτης, το σκηνικό θα διατηρηθεί συννεφιασμένο με κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές ή ψιχαλίσματα κατά περιόδους. Λίγες επίσης ασθενείς χιονοπτώσεις στον Χορτιάτη στο υψος των κεραιων. Κυριο χαρακτηριστικό του καιρου μεχρι τα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΕΜΠΤΗΣ, οι ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.  Η θερμοκρασια εκεινες τις ωρες, γυρω στους 5-6 βαθμους στο κεντρο της πόλης.  

ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ο ανατολικός θα κοπάσει και θα δώσει την θέση του σε έναν βαρδαράκο γύρω στα 3-4 μποφόρ. Αυτές θα είναι και οι ώρες, που τα αξιόλογα φαινόμενα θα μπούν στην πόλη, καθως ο ανατολικός καταβάτης άνεμος θα κόψει-με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, για να φτάσουμε γύρω στον 1 με 2 βαθμούς μέσα το κέντρο. Λογω της όποιας ψυχρής μεταφοράς καταφέρει ο βαρδάρης, θα πρέπει να χιονίζει για λίγες ώρες και μέσα στον αστικό ιστό, κυρίως στα δυτικά τμήματα αυτού ( Κορδελιο Ευοσμος Διαβατα Καλοχωρι) .Αξιόλογες χιονοπτώσεις στα προάστια της πόλης στο ίδιο διάστημα με χιονοστρώσεις. Απο το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν για να σταματήσουν τελείως προς το βραδάκι. Οπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω, ειδικά προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, όσοι κινηθείτε προς το Κιλκίς και τις εκεί περιοχές, δείξτε προσοχή καθώς θα εκδηλώνονται πυκνές χιονοπτώσεις.