Ιδιαίτερα άστατος ο φετινός Ιούνιος μέχρι στιγμής δίνοντας αρκετές βροχές με τη μορφή καταιγίδων στη χώρα μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Αντίθετα ξηρότερες καιρικές συνθήκες επικράτησαν στα δυτικότερα τμήματα της Ευρώπης. Στο ίδιο μοτίβο φαίνεται να συνεχίζει ο Ιούνιος έως και το τέλος του. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα πρέπει να περιμένουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν, μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, επηρεάζοντας τα βόρεια και ανατολικότερα τμήματα της Ευρώπης με πτώση της θερμοκρασίας και εκ νέου μεταβολή του καιρού με βροχές χειμερινού τύπου στη Σκανδιναβία και τα βορειοανατολικότερα της κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα στις πιο ηπειρωτικές των περιοχών αυτών οι θερμοκρασίες κάποιες ημέρες αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 3-5°C και 17-20°C. Όσο η ψυχρή αέρια μάζα θα κινείται νοτιότερα περιοχές όπως τα ανατολικότερα της Ιταλίας, ολόκληρη η Βαλκανική και τα βόρεια και δυτικότερα της Τουρκίας θα πρέπει να επηρεαστούν από άστατο καιρό με κατά βάση καταιγιδοφόρο δραστηριότητα, αλλά και διαστήματα με βροχές φθινοπωρινού τύπου κυρίως στα βορειότερα των περιοχών αυτών. Αρκετή η ψύχρα στα πιο ηπειρωτικά τμήματα των Βαλκανίων κυρίως τις βραδινές/πρωινές ώρες.

Στο βορειοδυτικό άκρο της Ευρώπης αλλά και στα νοτιότερα της Ιβηρικής και την υπόλοιπη νοτιοανατολική πλευρά της Μεσογείου περιμένουμε γενικά ξηρό καιρό με θερμοκρασίες κοντά ή πάνω από το μέσο όρο.

Μπόρες κυρίως σε ορεινότερα τμήμτα για το δυτικό και νότιο κομμάτι της Ιταλίας, τη βόρεια Ιβηρική και πιθανώς την Τυνησία.

Για να παρακουλουθείτε όλα τα βιντεο της σελίδας μας ακολουθήστε το κανάλι μας το youtube ΕΔΩ, ενώ για να μένετε απόλυτα καιρικά ενημερωμένοι ακολουθήστε την ομάδα μας στο facebook ΕΔΩ.