Σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου μας για το επερχόμενο κύμα έντονης ζέστης – έως και καύσωνα σε πολλές περιοχές- ας δούμε τα χαρακτηριστικά του:
Διάρκεια: Από ΚΥΡΙΑΚΗ 23/7 μέχρι ΤΕΤΑΡΤΗ 26/7.
Κορύφωση: Την ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ με έμφαση στα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) καθώς θα επικρατήσει λίβας ΝΝΔ άνεμος, ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε αυτά τα τμήματα και έως τους 40-42 βαθμούς τοπικά. Οι μέγιστες τιμές θα καταγραφούν στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ οπου εκεί θα είναι γενικά και η μέγιστη ένταση του κύματος αυτού, με την βοήθεια των δυτικών ανέμων την ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ. Υψηλές μέγιστες και στην ΚΡΗΤΗ, έως 38-39 βαθμούς.
ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ θα έχουμε από την ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ και από τα ΔΥΤΙΚΑ για να επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ της ζέστης αυτής θα είναι η σημαντική εξασθένηση του μελτεμιού-στην ουσία θα επικρατεί έως και άπνοια στο Αιγαίο- το οποίο μάλιστα θα δώσει την θέση του σε υγρούς νοτιάδες την ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ για λίγες ώρες. Αυτό σημαίνει οτι η δυσφορία θα ανέβει κατακόρυφα.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: 38-39c την ΤΡΙΤΗ.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 34-37c στα παράκτια και το εσωτερικό αντίστοιχα. Εδώ όμως η υγρασία θα είναι αυξημένη, με την δυσφορία έντονη. Η δυνατή μπουκαδούρα πάντως που θα φυσάει την ΤΡΙΤΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ, θα κρατήσει μακριά τις συνθήκες καύσωνα από την πόλη οπου γενικά το κύμα αυτό ζέστης, θα περάσει ‘αναίμακτα’